top of page

Ons team even voorstellen

fullsizeoutput_672b.jpeg

Ronnie

Ik ben Ronnie de Hert met een grote liefde voor honden! Het gedrag van onze viervoeters fascineerde me steeds meer en meer.

 

Het begon toen we een hond gingen adopteren uit het asiel, een Amerikaanse Stafford, we noemde haar Fien. Doordat we haar een goede opvoeding en training wilde geven zijn we terecht gekomen in een hondencentrum .

 

Het hondencentrum wekte mijn interesse meer en meer en begon zo aan verschillende cursussen en opleidingen:

  1. Dit is je hond

  2. Instructeur

  3. Gedragstherapie

  4. EHBO voor hond

  5. Wandelen zonder trekken

  6. Lichaamstaal van de hond .

  7. Bijscholing Hoog Risico Honden (Nederlandse opleiding)

  8. BAT (Behavior Adjustment Training) (Gedragsaanpassingstraining)

 

Ondertussen hebben we ons eigen hondencetrum opgestart HondENvriend.

Ook in de toekomst zal ik me steeds bijscholen. Zo kan ik meer en beter  vele honden en hun begeleiders verder helpen.

Ronnie.

12265568_10205332020325465_8351597526936

Karen

Ik ben Karen Van Hertbruggen en woon in Wijnegem samen met echtgenoot, 2 dochters en onze witte labrador Bente.

 

Van jongsaf aan ben ik gefascineerd door honden ,door hun gedrag en lichaamstaal. Met mijn eerste hond Tosje, een blonde labrador, deed ik gehoorzaamheidswedstrijden,agility en flyball. Bente kwam in onze familie tijdens de drukte met jonge kids , een hele uitdaging !

 

Toen de dochters ouder werden kreeg ik meer tijd om cursussen en modules te volgen over hond en gedrag.

 

Na een aantal jaren vrijwillig les te geven in verschillende hondenscholen en verschillende modules (gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken) af te werken, ben ik nu gediplomeerd hondengedragstherapeut , kynologisch instructeur en puppy coach.

 

Mijn kennis houd ik op peil door lezingen en workshops te volgen in eigen land en in Nederland.

 

Op het hondencentrum HondENvriend ben ik heel gemotiveerd om hond en begeleider te helpen uitgroeien tot een fantastische combinatie voor het leven !

hoofd met vraagteken.jpg

....................

Wil jij ons team mee aanvullen, heb jij dezelfde visie als ons, neem dan snel contact op met Ronnie. 

Via mail ronniedehert@gmail.com,

mobiel 0472280681

kim.jpg

Kim

Ik ben Kim winkelmans, 20 jaar en op de wereld gekomen met een enorme liefde voor dieren. De eerste hond die ik ooit zag was Bas onze Bouvier. Hierna hebben we ook nog een mooie Deense dog, Duitse herder en mix Mechelaar in huis gepakt. Ook heb ik op jonge leeftijd het bijzondere moment mogen meemaken van een geboorte van weliswaar maar 5 mooie pupjes en om ze te zien opgroeien tot prachtige, leergierige schatten van honden.

 

Mijn eigen eerste hond Kira ben ik op haar 6 maandjes gaan halen. Zij heeft mij ertoe aangezet om meer over honden en hun gedrag te gaan leren. Telkens opnieuw gaf ze me nieuwe inzichten en toonde zij mij dat ik mij moest kunnen verplaatsen in haar visie op de wereld. Dit ben ik sindsdien ook aan het proberen en niet enkel voor honden. Mijn dieren liefde rijkt van honden tot knaagdieren tot boerderijdieren en reptielen. 

 

Ik heb het geluk gehad dat ik direct na mijn studie ben kunnen beginnen werken in Dierenasiel Veeweyde, waar ik mijn liefde voor dieren kon delen en nog meer kennis kon opdoen. 

Dankzij mijn werk bij het asiel heb ik Ronnie, Annemie en Jelle leren kennen die ons gingen helpen met de iets moeilijkere honden te leren trainen en begrijpen. 

Hier ging voor mij weer een nieuwe deur open.

IMG_6954.jpg

Annemie

Mijn naam is Annemie Peeters, samen met Ronnie vormen wij al enkel jaren een fijn koppel, bij ons hoort er één hond  Bruce..

Bruce 5 jaar is een Americaanse Stafford.

 

Vanuit mijn kinderjaren heb ik al honden, ik ben steeds gevoelig geweest voor honden die werden achtergelaten door hun begeleiders.

 

Samen met Ronnie is mijn belangstelling om nog meer en beter te worden in de leefwereld van honden. Zo heb ik eerst module dit is je hond gedaan en van daaruit kynologisch instructeur behaald.

Verder verdiep ik me meer en meer in hun (honden) leefwereld door meer cursussen te ondernemen.

 

Samen vinden wij het heel belangrijk dat we steeds bijleren vanuit het oog van de hond.

 

Met Bruce volgen Ronnie en ik de BAT en speuren, ons leven staat in thema van onze viervoeter 

 

Ronnie en ik hebben ons hondencentrum gestart HondENvriend, waar we met ons team, met veel liefde honden en hun begeleiders willen begeleiden tot een heel mooi geheel.

 

Veel liefs en tot op ons hondencentrum

Jelle Willems.jpg

Jelle

Mijn naam is Jelle Willems. Toen ik het daglicht zag stond er al een duitse herder, Laika, klaar om mij te verwelkomen in het gezin. Zij heeft mij door mijn eerste 10 welp jaren geloodst. Daarna hebben enkele briards mijn opvoeding verder gezet tot ik het nest mocht verlaten. Ik ben dan mijn eigen roedel begonnen met mijn vriendin Karen en onze eerste hond Laika, een lieve stafford van 7 jaar jong. Later is daar Diesel bijgekomen, een rescue stafford met een paar probleempjes. Vol overtuiging dat onze liefde genoeg zou zijn om hem op het rechte pad te brengen zijn we begonnen aan zijn training. Dit bleek toch niet zo makkelijk te zijn, bij hondenscholen konden we moeilijk terecht, adviezen van gedragstherapeuten brachten weinig verbetering. Na veel zelfstudie en verschillende trainingsmethoden (ook minder goede) moet ik eerlijk toegeven dat Diesel mij goed heeft getraind. Door de komst van Maya, opnieuw een super lieve stafford uit het asiel, maar ook met een rugzakje, ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de kynologie met opleidingen en boeken. De roedel is nu voltallig geworden met ons zoontje Odil, nu al een hondenvriend. Tijdens een van de opleidingen ben ik bevriend geraakt met Ronnie en Annemie, met de neuzen in dezelfde richting en de wil om honden en hun geleiders te helpen ben ik blij om in het HondENvreind team te zitten.

Celien.jpg

Celien

Hoi,

Ik ben Celien Michielsen 27jaar en heb altijd al een passie gehad voor honden. Zo is mijn passie ook uitgegroeid tot mijn beroep als hondenkapster. 

 

Vanaf kleins af ben ik opgegroeid met belgische herders en ben zo stilletjes in de hondentraining gekomen.  Zo heeft ons fly " laekense herder" mij eerst wat opgeleerd. Zei heeft jammer genoeg niet lang bij ons mogen zijn en zo is mijn illy "tervuurse herder"gekomen. 

Ik was zelf nog jong toen ik illy helemaal zelf mocht opleiden al snel was duidelijk dat dit niet langs de  makkelijkste weg ging gaan.  Door het speciale karakter van illy ben ik mij gaan inlezen, lezingen enzo gaan volgen om ze zo toch beter te begrijpen. Met ups en  veel downs staan we al 13jaar aan elkaars zeide.  

Ondanks men drukke leven heb ik de opleiding kynolohisch instructeur bij HondEnvriend volbracht en hoop men kennis nog uit te breiden met de komende jaren.

bottom of page