Ons team even voorstellen

fullsizeoutput_672b.jpeg

Ronnie

Ik ben Ronnie de Hert met een grote liefde voor honden! Het gedrag van onze viervoeters fascineerde me steeds meer en meer.

 

Het begon toen we een hond gingen adopteren uit het asiel, een Amerikaanse Stafford, we noemde haar Fien. Doordat we haar een goede opvoeding en training wilde geven zijn we terecht gekomen in een hondencentrum .

 

Het hondencentrum wekte mijn interesse meer en meer en begon zo aan verschillende cursussen en opleidingen:

  1. Dit is je hond

  2. Instructeur

  3. Gedragstherapie

  4. EHBO voor hond

  5. Wandelen zonder trekken

  6. Lichaamstaal van de hond .

  7. Bijscholing Hoog Risico Honden (Nederlandse opleiding)

  8. BAT (Behavior Adjustment Training) (Gedragsaanpassingstraining)

 

Ondertussen hebben we ons eigen hondencetrum opgestart HondENvriend.

Ook in de toekomst zal ik me steeds bijscholen. Zo kan ik meer en beter  vele honden en hun begeleiders verder helpen.

Ronnie.

12265568_10205332020325465_8351597526936

Karen

Ik ben Karen Van Hertbruggen en woon in Wijnegem samen met echtgenoot, 2 dochters en onze witte labrador Bente.

 

Van jongsaf aan ben ik gefascineerd door honden ,door hun gedrag en lichaamstaal. Met mijn eerste hond Tosje, een blonde labrador, deed ik gehoorzaamheidswedstrijden,agility en flyball. Bente kwam in onze familie tijdens de drukte met jonge kids , een hele uitdaging !

 

Toen de dochters ouder werden kreeg ik meer tijd om cursussen en modules te volgen over hond en gedrag.

 

Na een aantal jaren vrijwillig les te geven in verschillende hondenscholen en verschillende modules (gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken) af te werken, ben ik nu gediplomeerd hondengedragstherapeut , kynologisch instructeur en puppy coach.

 

Mijn kennis houd ik op peil door lezingen en workshops te volgen in eigen land en in Nederland.

 

Op het hondencentrum HondENvriend ben ik heel gemotiveerd om hond en begeleider te helpen uitgroeien tot een fantastische combinatie voor het leven !

Jelle Willems.jpg

Jelle

Mijn naam is Jelle Willems. Toen ik het daglicht zag stond er al een duitse herder, Laika, klaar om mij te verwelkomen in het gezin. Zij heeft mij door mijn eerste 10 welp jaren geloodst. Daarna hebben enkele briards mijn opvoeding verder gezet tot ik het nest mocht verlaten. Ik ben dan mijn eigen roedel begonnen met mijn vriendin Karen en onze eerste hond Laika, een lieve stafford van 7 jaar jong. Later is daar Diesel bijgekomen, een rescue stafford met een paar probleempjes. Vol overtuiging dat onze liefde genoeg zou zijn om hem op het rechte pad te brengen zijn we begonnen aan zijn training. Dit bleek toch niet zo makkelijk te zijn, bij hondenscholen konden we moeilijk terecht, adviezen van gedragstherapeuten brachten weinig verbetering. Na veel zelfstudie en verschillende trainingsmethoden (ook minder goede) moet ik eerlijk toegeven dat Diesel mij goed heeft getraind. Door de komst van Maya, opnieuw een super lieve stafford uit het asiel, maar ook met een rugzakje, ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de kynologie met opleidingen en boeken. De roedel is nu voltallig geworden met ons zoontje Odil, nu al een hondenvriend. Tijdens een van de opleidingen ben ik bevriend geraakt met Ronnie en Annemie, met de neuzen in dezelfde richting en de wil om honden en hun geleiders te helpen ben ik blij om in het HondENvreind team te zitten.

IMG_6954.jpg

Annemie

Mijn naam is Annemie Peeters, samen met Ronnie vormen wij al enkel jaren een fijn koppel, bij ons horen 2 honden Tara & Bruce.

Tara 11 jaar is een mix van (papa) Jack Russel en (mama) Maltezer.

Bruce 3 jaar is een Americaanse Stafford.

 

Vanuit mijn kinderjaren heb ik al honden, ik ben steeds gevoelig geweest voor honden die werden achtergelaten door hun begeleiders.

 

Samen met Ronnie is mijn belangstelling om nog meer en beter te worden in de leefwereld van honden. Zo heb ik eerst module dit is je hond gedaan en van daaruit kynologisch instructeur behaald.

Verder verdiep ik me meer en meer in hun (honden) leefwereld door meer cursussen te ondernemen.

 

Samen vinden wij het heel belangrijk dat we steeds bijleren vanuit het oog van de hond.

 

Met Bruce volgen Ronnie en ik de BAT en speuren, ons leven sta enorm gericht tot onze viervoeters die echt in ons gezin horen!

 

Ronnie en ik hebben ons hondencentrum gestart HondENvriend, waar we met ons team, met veel liefde honden en hun begeleiders willen begeleiden tot een heel mooi geheel.

 

Veel liefs en tot op ons hondencentrum

IMG_7401_edited.jpg

Patsy

Ik ben Patsy Van Loock, 

ik woon samen met mijn 11 jarige teckel Beau’ke.

Al heel men leven ben ik aangetrokken door dieren, men hart is eindeloos groot voor elk van hun!

Zelf heb ik jaren gewerkt in de horeca een plaats waar honden even welkom zijn als mensen,

 

Met elke hond had/heb ik wel een speciale band.

 

Enkele jaartjes geleden heb ik Annemie en Ronnie ontmoet en al heel snel groeide er een mooie vriendschap, zo ben ik ook tot meter gekozen voor hun hond Bruce.

 

Mijn nieuwsgierigheid werd steeds groter en ik wilde me meer en meer verdiepen in honden hun gedrag en opvoeding. Zo starte ik een cursus dit is je hond, later ging ik voor instructeur, de lessen werden door Ronnie gegeven.

 

 

Nu hij zelf een hondencentrum is gestart heb ik heel snel de keuze gemaakt om mijn opleiding bij hondENvriend verder te zetten, omdat hun visie aansluit aan het mijne. Ik loop nog een tijdje mee als stage (opleiding)

Koen Foto Website.jpg

Koen

Mijn naam is Koen Govaerts, ik ben 32 jaar jong en woon samen met mijn vriendin Sarina en onze 3 staffords.

Storm, Shenzie en Drago.

Altijd heb ik al een grote voorliefde gehad voor honden. Sarina had onze eerste hond Storm in huis genomen. Storm kroop diep in mij zodat ik maar één richting uit kon gaan. Meer weten over hun, mijn belangstelling werd groter en ging opzoek.

Zo ben ik dan in contact gekomen met Ronnie HondENvreind. De werkwijze die Ronnie toepast daarin voel ik me goed. 

Toen Ronnie opleiding ging geven tot kynologische instructeur moest ik ook niet nadenken en heb ik ondertussen de opleiding helemaal volbracht.

Toch voelt het nog niet volledig en ga ik me nog verder verdiepen in het gedrag van de hond. Ook die opleiding zal ik bij Ronnie volgen.